Glavni izvršni direktor tvrtke Volvo, Hakan Samuelsson, jučer je izjavio da će trenutna generacija dizelskih motora ovom auto-proizvođaču biti zadnja te da će se umjesto toga fokusirati na električna vozila. Također, dao je kredit Tesli za pokretanje potražnje za električnim vozilima.

Švedski proizvođač automobila planira svoje prvo električno vozilo za 2019.g. s cijenom između 35.000 i 40.000 dolara, a planiraju ih proizvoditi u Kini i izvoziti na globalnoj razini.

Samuelsson je potvrdio da današnje tržište nema razloga za nastavak ulaganja u dizel, te ujedno kako ih europski propisi požuruju u razvoju učinkovitijih motora, te da će električni pogon biti neophodan nakon 2020.g.

Samuelsson je navijestio kako bi mogli i posve zaustaviti proizvodnju dizelskog motora, koji predstavlja oko 50% tržišta u Europi, nakon 2023.g. To su bliži rokovi nego što je prethodno izjavio ovaj proizvođač automobila.

Očekuje se da će se dizajn EV-a temeljiti na jednom od dva nova koncepta koja je Volvo predstavio prošle godine – SUV i sedan.

Više o vijesti možete pročitati na linku: https://electrek.co/2017/05/17/volvo-tesla-says-stop-diesel-electric-vehicle/