Kontakt

Slobodno nam se obratite!

Vrlo rado odgovaramo na upite 🙂

     Tim

Dario Ilija Rendulić dipl. ing. el.

Hrvoje Pađen
dipl. ing. rač./dipl. ing. el.

Ivan Zirdum
ing. el.

Pero Žodan
dipl. ing. stroj.

Dina Grgin
dipl. ing. arh.

Suradnja

Sudjelovanje u izradi nZeb smjernica u elektrotehničkom dijelu i predstavljanje na stručnom skupu: “nZEB u praksi – Projektiranje zgrada prema nZEB standardima” 

Bila nam je izrazita čast i zadovoljstvo sudjelovati u izradi nZeb smjernica u elektrotehničkom dijelu i sretni smo što smo imali priliku predstaviti ih na stručnom skupu: “nZEB u praksi – Projektiranje zgrada prema nZEB standardima” na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu !

Pogledajte kako je bilo, a također možete preuzeti kako našu, tako i prezentacije svih ostalih predavača 😀 – link: http://www.nzeb.hr/skupovi.html

 

Potpisan ugovor s FSB-om o kontroli točnosti izračuna algoritama u ThoriumA+ aplikaciji!

Veliko nam je zadovoljstvo Vas obavijestiti da smo s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu potpisali ugovor o  kontroli izračuna algoritama implementiranih u ThoriumA+ aplikaciji.
Naša želja je da Vam svima omogućimo vrhunski program za energetske izračune u zgradarstvu, bilo da radite elaborate alternativnih izvora energije, projekte racionalne uporabe energije i toplinske zaštite ili energetske certifikate, a to uključuje i provjeru implementacije algoritama od strane institucije koja je autor algoritama.
Uvjereni smo da ćemo nakon izvršene kontrole biti još bolji i zato nas to jako veseli 🙂

Suradnje s fakultetima – uvodna predavanja o Thoriumu

30.03.2019.g. – Još jedna generacija studenata na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu je u sklopu kolegija „Uvod u energetsku učinkovitost“ učila kako energetski modelirati objekt sukladno algoritmima. Kako bismo laboratorijske vježbe učinili korisnima i zanimljivima te povezane sa stvarnošću, u dogovoru s prof. Čizmarom, svaki student je imao priliku izrađivati energetski certifikat za svoj objekt po želji. Najbolji rad će prof. Čizmar, koji je ujedno i ovlašteni energetski certifikator, prijaviti na Ministarstvo kao nagradu za uloženi trud. Više pročitajte na ovom linku.

23. listopada 2017.g. smo održali uvodno predavanje na FERIT-u u Osijeku u sklopu predmeta “Energetska učinkovitost” (drugu akademsku godinu zaredom), a 25. listopada na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Split u sklopu predmeta “Fizika zgrade”. Više pročitajte na ovom linku.

Laboratorijske vježbe na fakultetu GRADST u Splitu su održane do kraja i sada čekamo da vidimo završne radove. Studenti su podijeljeni u grupe i zadatak im je da naprave izračune za  projekt racionalne uporabe energijom i očuvanja topline sukladno tehničkom propisu o racionalnoj uporabi energije i očuvanju topline … Više pročitajte na ovom linku.

Prvi diplomski radovi izrađeni s ThoriumAplus aplikacijom!

Imali smo čast mentorirati dvojicu mladih diplomanada na izradi njihovih diplomskih radova za čiju izradu je korišten ThroiumAplus! Naravno, bili smo i na obrani diplomskog rada novopečenog mag.ing.el.–a, gospodina Borisa-Ruđero Boduljaka koji je odlično obranio svoj rad „Zamjena plinskog bojlera novim uređajem“ i dobio čistu peticu! Bravo! Čestitamo!

Link: http://thoriumaplus.com/prvi-diplomski-radovi-izradeni-s-thoriumaplus-aplikacijom/

Sudjelovanje na 8. međunarodnom skupu o prirodnom plinu, toplini i vodi

Imali smo čast surađivati sa profesorima H. Glavašem  i D. Vidakovićem (Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Građevinski fakultet u Osijeku) na izradi rada na temu:

„Primjena računalnog programa Thorium A+ za izračun uštede zamjene standardnog kotla s kondenzacijskim i ugradnjom termoregulacijskih ventila na ogrjevna tijela“.

Također, imali smo čast prezentirati rad na 8. međunarodnom skupu o prirodnom plinu, toplini i vodi – PLIN2017. Sam rad možete pročtati na ovom linku .

U medijima

„Naša je tvornica ideja kao Google, samo bolja“ – članak je objavljen na portalu Vecernji.hr, 23. kolovoza 2017.g. Link: https://www.vecernji.hr/techsci/nasa-je-tvornica-ideja-kao-google-samo-bolja-1189808

„Hrvatski softver za energetsko certificiranje u proboju na Zapad“ – članak je objavljen na portalu Točka Na I, 04. srpnja 2017.g. Link: tockanai.hr/poduzetnik/uspjesnice/thorium-a-plus-energetsko-certificiranje-3432/

“Što je Thorium Software?”“ – članak je objavljen na portalu Korak u prostor, .g. Link: tockanai.hr/poduzetnik/uspjesnice/thorium-a-plus-energetsko-certificiranje-3432/

25.05.2017 smo održali stručno usavršavanje u prostorima Fakulteta računarstva, elektrotehnike i informacijskih tehnologija, a u organizaciji Područnih odbora Hrvatskih komora arhitekata, zatim inženjera građevinarstva, strojarstva i elektrotehnike. Kako je usavršavanje izgledalo možete vidjeti u foto galeriji na linku: http://thoriumaplus.com/dojmovi-sa-strucnog-usavrsavanja-u-osijeku/