Drage kolege i suradnici, sretan Uskrs!

Želimo Vam sreću, blagostanje, sklad i proljetno raspoloženje. 

U ovom biltenu nastavljamo s dvije Thorium energetske radionice, na temu dizalica topline a koje možete pogledati putem linkova ispod!  🙂

Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima smo prikazali na način da razlikuje dio teksta predložen za e-Savjetovanje, te konačno usvojene izmjene i dopune. Na kraju, nastavljamo s objavljivanjem zakonske regulative u izvornom obliku s naznačenim izmjenama i dopunama.

Lijepi pozdravi,
Vaši Thoriumovci

Video-blog “Thorium energetska radionica 06:
Dizalice topline – 1. i 2. dio”

Pobliže smo predstavili dizalice topline kroz 2 radionice.
U prvom dijelu možete upoznati osnovne faktore SCOP i SEER te saznati još neke zanimljive stvari 🙂

U drugoj radionici ispitivali smo isplativost ulaganja u dizalice topline zrak-voda, voda-voda, tlo-voda, a u odnosu na standardni kotao.
Nadamo se da ćete čuti puno zanimljivih stvari, a sve prijedloge, primjedbe i pitanja možete postaviti ili na našoj Facebook stranici “Thorium A+” ili našoj Facebook grupi “Energetski certifikati i fizika zgrade” 🙂

Pogledaj 1. dio radionice !
Pogledaj 2. dio radionice !

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima – tijekom i nakon e-Savjetovanja

18.4.2019.g. stupile su na snagu izmjene i dopune Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. Pravilnik je prije toga bio na e-Savjetovanju, a dokument ispod je koncipiran na način da prikaže koje izmjene su bile predložene za savjetovanje, a koje izmjene i dopune su se dogodile nakon savjetovanja.

Dokumentom se želi prikazati utjecaj savjetovanja s javnošću na konačne izmjene i dopune Pravilnika, a u odnosu na predložene prije savjetovanja.

Pročitaj više!

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju

25.4.2019.g. stupaju na snagu izmjene i dopune Zakona o prostornom uređenju. Najnoviji pročišćeni tekst možete preuzeti na linku ispod.

Izmjene i dopune Zakona smo također prikazali na način koji razlikuje dio teksta koji je ostao nepromijenjen (NN 153/13, 65/17, 114/18), od izmjenjenog, dodanog ili pobrisanog dijela (NN 39/19).
Jednostavna legenda se nalazi na naslovnici  🙂

Oba dokumenta su objavljena na stranici sa zakonskom regulativom koja je relevantna ovlaštenim projektantima (link:  http://thoriumaplus.com/zakonska-regulativa-ovlasteni-projektanti ), kao i na stranici sa zakonskom regulativom koja je relevantna energetskim certifikatorima (link: http://thoriumaplus.com/zakonska-regulativa-energetski-certifikatori/) !

Pročitaj više!

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji

25.4.2019.g. stupaju na snagu izmjene i dopune Zakona o gradnji. Najnoviji pročišćeni tekst možete preuzeti na linku ispod.
Izmjene i dopune Zakona smo također prikazali na način koji razlikuje dio teksta koji je ostao nepromijenjen (NN 153/13, 20/17), od izmjenjenog, dodanog ili pobrisanog dijela (NN 39/19).
Jednostavna legenda se nalazi na naslovnici 🙂

Pročitaj više!

Aproksimacija duljine cijevi sukladno algoritmu – blog

U blogu smo pisali o aproksimaciji duljine cijevi kada upotrebljavamo algoritam Grijanje i PTV. Naime, čest je slučaj da je jako teško ili vremenski prezahtjevno da utvrdimo duljine cijevi sustava grijanja i pripreme PTV-a. Stoga se, u tom slučaju, oslanjamo na aproksimacijske formule iz važećeg algoritma. No, da bismo ispravo upotrijebili aproksimacijske formule, potrebno je da razjasnimo …

Pročitaj više!

Naše dnevne objave možete pratiti putem Facebooka !