Pozdrav svima,

pozivamo Vas na stručno usavršavanje koje organiziramo 30.11. (subota)!
Podsjećamo da su jučer stupile na snagu izmjene 4 nama bitna pravilnika, zatim otvoreno je e-Savjetovanje za Zakon o gradnji, te novi Pravilnik o aerodomima stupa na snagu sljedeći tjedan.
Također, potpisali smo Povelju o dekarbonizaciji zgrada 🙂

Lijepi pozdravi!

Vaši Thoriumovci

Stručno usavršavanje za energetske certifikatore

30.11.2019. (subota), trajanje 8 sati

Namijenjeno za:

  • Energetske certifikatore

  • Ovlaštene projektante koji izrađuju projekt racionalne uporabe energijom i toplinske zaštite u zgradama

Čast nam je pozvati Vas na stručno usavršavanje koje organizira ovlaštena ustanova za naobrazbu energetskih certifikatora – Thorium Software d.o.o. u subotu, 30.11.2019.

Usavršavanje je strukturirano sukladno važećoj zakonskoj regulativi, s tim da nam je na usavršavanju glavni naglasak na povezivanju stvarnosti s ulaznim parametrima algoritma. Stoga, promatrat ćemo osnovne uvjete nZeb objakta te kako ih realizirati. nZeb objekt ćemo promatrati sa stanovišta sve 3 struke.
Obradit ćemo i do sada rijetko korištene korisničke toplinske mostove koji se sukladno metodologiji trebaju koristiti kada objekt ispada A ili A+ razreda. Nadalje, pojasnit ćemo pojam ugode prostora, dizalice topline za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode. Poseban naglasak će biti stavljen na povezivanje stvarnosti s ulaznim parametrima algoritma.

Pročitaj više !
Program i prijavnica za usavršavanje

Thorium je jedan od supotpisnika Povelje o dekarbonizaciji zgrada

“Povelja o suradnji u cilju dekarbonizacije zgrada do 2050.

Sadržaj povelje odnosi se na postizanje energetskih i klimatskih ciljeva na nacionalnoj i EU razini kroz dekarbonizaciju fonda zgrada, obnovom zgrada i građenjem zgrada gotovo nulte energije, svjesni važnosti dodatnog smanjenja emisija stakleničkih plinova, povećanja udjela obnovljivih izvora energije, poboljšanja energetske sigurnosti, te uvođenja inovacija i pametnih tehnologija koje omogućuju zgradama da potpomognu sveukupnu dekarbonizaciju gospodarstva.

Potpisivanjem povelje potiče se kontinuirana suradnja na izradi Dugoročne strategije obnove nacionalnog fonda zgrada i prelazak na standard gradnje zgrada gotovo nulte energije (nZEB)…

Pročitaj više !

Izmjene i dopune 2 zakona i 4 pravilnika – NN 98/19

01. siječnja 2020.g. stupaju na snagu izmjene Zakona o prostornom uređenju i Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

24.10.2019.g. stupile su na snagu izmjene i dopune sljedećih pravilnika:

  • Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima
  • Pravilnik o tehničkom pregledu građevine
  • Pravilnik o održavanju građevina
  • Pravilnik o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, obrascu, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera

Sve ove dokumente možete preuzeti na stranicama na kojoj objavljujemo zakonsku regulativu od interesa ovlaštenim projektantima tj. energetskim certifikatorima.

Pročitaj više !

Savjetovanje s javnošću za Nacrt Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji s Konačnim prijedlogom zakona

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja je 21.10. objavilo Savjetovanje s javnošću za Nacrt Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji s Konačnim prijedlogom zakona, a otvoreno je do 05. studenog 2019.g.

Kako bismo Vam olakšali sudjelovanje na e-savjetovanju, ponovno smo pripremili tekst zakonske regulative na način koji razlikuje dio teksta koji bi ostao nepromijenjen, od dijela za koji traje savjetovanje o izmjenama i dopunama. Jednostavna legenda se nalazi na naslovnici 🙂

Pročitaj više !

Pravilnik o aerodromima
Novi Pravilnik o aerodromima (NN 100/19) stupa na snagu 29. listopada. Dokument možete preuzeti na linku ispod.

Pročitaj više !

Naše dnevne objave možete pratiti putem Facebooka !