Pozdrav svima! Drage kolegice i  kolege,

u suradnji s HKIS, HKA, HKIG, HKIE i HUEC-om organiziramo besplatno (za članove navedenih organizacija) stručno usavršavanje za projektante i energetske certifikatore!

Usavršavanje se boduje 8 bodova iz građevno-tehničke regulative a odlično je i za sve projektante koji se bave izradom fizike zgrade i elaboratima alternativnih izvora energije.

U ovom biltenu nastavljamo s osmom po redu Thorium energetskom radionicom, te nastavljamo s objavljivanjem zakonske regulative.

Lijepi pozdravi,
Vaši Thoriumovci

POZIV NA BESPLATNO STRUČNO USAVRŠAVANJE ZA PROJEKTANTE I ENERGETSKE CERTIFIKATORE
– 22.5.2019. – ZAGREB

Hrvatska komora inženjera strojarstva (HKIS), Hrvatska komora inženjera elektrotehnike (HKIE), Hrvatska komora inženjera građevinarstva (HKIG), Hrvatska komora arhitekata (HKA), Hrvatska udruga energetskih certifikatora (HUEC) i Thorium Software d.o.o Zagreb organiziraju redovito godišnje usavršavanje osoba koje provode energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada u srijedu, 22. svibnja 2019. godine u Zagrebu, u trajanju od 8 sati.

S obzirom da je ograničen broj mjesta u dvorani, popunjavanje mjesta će se vršiti redom dostavljanja prijava.

Slobodno prosljedite ovu informaciju kolegicama i kolegama koji bi možda također bili zainteresirani za sudjelovanje.

Program i prijavnica za stručno usavršavanje

Video-blog “Thorium energetska radionica 08:
Fotonaponski sustavi”

U ovoj radionici ćemo vidjeti kako cijena proizvedenog kWh ovisi o potrošnji objekta te kako se kreću isplativosti u fotonaponsku elektranu instalirane snage 2 kW na kontinentu i na primorju 🙂

Nadamo se da ćete čuti puno zanimljivih stvari, a sve prijedloge, primjedbe i pitanja možete postaviti ili na našoj Facebook stranici “Thorium A+” ili našoj Facebook grupi “Energetski certifikati i fizika zgrade”

Pogledaj radionicu!

Tehnički propis o izmjenama Tehničkog propisa
kojim se utvrđuju tehničke specifikacije za
građevne proizvode u usklađenom području

05.05.2019.g. stupa na snagu Tehnički propis o izmjenama Tehničkog propisa kojim se utvrđuju tehničke specifikacije za građevne proizvode u usklađenom području (NN 43/19). Najnoviji pročišćeni tekst možete preuzeti na linku ispod.

Ovaj dokument, kao i prijašnje verzije pročišćenih zakona, propisa i pravilnika su objavljeni na stranici o zakonskoj regulativi koja je relevantna ovlaštenim projektantima, na linku: http://thoriumaplus.com/zakonska-regulativa-ovlasteni-projektanti/

Pročitaj više!

Pravilnik o sigurnosti dizala u uporabi

24.01.2019. stupio je na snagu novi Pravilnik o sigurnosti dizala u uporabi (NN 05/19), koji možete preuzeti na linku ispod.

Pročitaj više!

Naše dnevne objave možete pratiti putem Facebooka !