Napokon kreće obnova višestambenih zgrada kao što je objavljeno na stranicama ministarstva 17.10.2016! Projektni prijedlozi prikupljat će se 90 dana a radovi koji se financiraju su: obnova ovojnice zgrade, zamjena sustava grijanja, zamjena unutarnje rasvjete i uvođenje obnovljivih izvora energije. Projektna dokumentacija sufinancira se u iznosu od 85%, a uključuje izradu energetskog pregleda i energetskog certifikata prije i poslije energetske obnove zgrade i glavni projekt. Provedba energetske obnove na zgradi, stručni nadzor građenja i projektantski nadzor sufinanciraju se u iznosu od 60% prihvatljivih troškova za područje cijele Hrvatske.

Nedavno smo Vam svima slali poziv da sudjelujete u javnoj raspravi gdje ste mogli davati svoje prijedloge. Tako smo i mi slali prijedlog gdje smo sugerirali da bi bilo dobro da se u uvjete stavi i ušteda na isporučenoj i primarnoj energiji jer se već tako treba računati. Nažalost, kako uvjete raspisuje EU to se ne može mijenjati, no zakonodavac je naglasio kako već sada svi glavni projekti moraju biti izrađeni u skladu s važećim tehničkim propisom (128/15) koji propisuje izračun do isporučene i primarne energije. Stoga, svatko tko ne bude u svojim projektima imao izračun do isporučene i primarne energije sukladno algoritmima riskira da bude prijedlog bude odbijen i da klijent ne dobije novce za sufinanciranje dokumentacije i obnovu! Time naravno riskira i naplatu svog intelektualnog rada!

Da li izračun do isporučene i primarne energije predstavlja problem?

Odgovor na ovo pitanje ovisi koji računalni program koristite! Ako koristite ThoriumAplus za fiziku zgrade  (energetske certifikate i izvješća o energetskom pregledu!) tada je odgovor NE!

Zašto smo ovako uvjereni u kvalitetu i lakoću izračuna?

Tijekom zadnja dva mjeseca, održali smo seminare na temu strojarskih algoritmima (izračun do isporučene i primarne energije). Na seminarima je ukupno prisustvovalo 40 polaznika, koji su na kraju seminara ispunjavali anonimnu anketu. Ovo su rezultati na pitanje o računalnom programu:

Implementacija strojarskih algoritama u ThoriumAplus računalnom programu: 9,44/10

Upravo ovako visoka ocjena daje nam samopouzdanje da tvrdimo da ako koristite ThortiumAplus da nećete imati problema s izračunom do isporučene i primarne energije!

Ako se odlučite nas koristiti za izradu projektne dokumentacije i izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata, možete računati i na vrhunsku korisničku podršku te seminare na kojima prenosimo naše znanje i znanje naših stručnih suradnika!

Rezultati na ostala pitanja ankete:

Korisnost seminara: 9.33/10
Predavači: 9.16/10

Stoga, ako želite bez problema izraditi glavne projekte u sklopu poziva, automatski računati  uštede bilo arhitektonsko-građevinskih zahvata ili kombiniranih strojarsko/arhitektonsko-građevinskih zahvata i to sve do isporučene i primarne energije, i to sve naučiti raditi doslovno u jednom danu tada je ThoriumAplus pravo rješenje za Vas!

Obratite nam se s povjerenje i uvjerite se u naše tvrdnje tijekom demo perioda!

Srdačan pozdrav,

Thorium A+ tim 😉

Link na poziv:  http://www.mgipu.hr/doc/EnergetskaUcinkovitost/Projekt_4c2.2/Dodantne-info-projekt-4c2.2.pdf