Pozdrav svima!

U ovom biltenu najprije najavljujemo Thorium energetsku radionicu koja će se sastojati od niza kraćih videa, od kojih prvi možete pogledati odmah!

Stručno usavršavanje za energetske certifikatore organiziramo 29.3., a u blogu smo pisati o gubicima cirkulacijske petlje PTV-a.

Na kraju, nastavljemo popunjavati našu stranicu pročišćenim zakonima te izvornim tekstovima zakona s izmjenama i dopunama.

Lijepi pozdravi,
Vaši Thoriumovci

Thorium energetska radionica: Troškovno
optimalno rješenje (TOR)

U svrhu kvalitetnije pripreme za nadolazeću obnovu obiteljskih kuća putem EU fondova pokrenuli smo Thorium energetsku radionicu. U prvoj epizodi ćemo započeti pričati o troškovno optimalnom rješenju (TOR) za našeg klijenta prilikom obnove. U narednoj radionici ćemo pričati detaljnije o prvom bitnom koraku kada tražimo TOR: Računi za energente i troškovi korištenja objekta.

Pročitaj više!

Program usavršavanja za energetske certifikatore
29.3.2019., trajanje 8 sati

Pozivamo Vas na stručno usavršavanje koje organiziramo 29.3.2019.

Usavršavanje je strukturirano sukladno važećoj zakonskoj regulativi, s tim da nam je na usavršavanju glavni naglasak na povezivanju stvarnosti s ulaznim parametrima algoritma. Stoga, promatrat ćemo osnovne uvjete nZeb objekta te kako ih realizirati.

Za one koji žele znati više organiziramo i neobaveznu radionicu odmah sljedeći dan, u subotu 30.3.2019., od 10 h pa nadalje, kada ćemo klikati u Thoriumu primjere o kojima smo učili prethodni dan…

Prijavnica i pročitaj više!

Utjecaj metode koju smo koristili pri računanju gubitaka cirkulacijske petlje PTV-a na konačni rezultat – blog

U ovom blogu ćemo pisati o gubicima cirkulacijske petlje PTV-a. Naime, navedeni gubici značajno utječu na krajnji rezultat naročito ako promatramo nZeb objekt. To ne čudi budući da topla voda cirkulira kroz petlju cijelu godinu jer mora osigurati opskrbu udaljenim potrošačima u objektu. Stoga, nije svejedno koju metodu koristimo.

Pročitaj više!

Zakon o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka – izvorni tekst s izmjenama i dopunama (NN 56/13 i NN 52/18)

Krenuli smo pročišćavati zakonsku regulativu relevantnu ovlaštenim projektantima te objavljivati na linku: http://thoriumaplus.com/zakonska-regulativa-ovlasteni-projektanti !
Izmjene i dopune Zakona o Nacionalnoj infrastrukturi prostornih podataka smo prikazali i na način koji razlikuje dio teksta koji je ostao nepromijenjen (NN 56/13), od izmjenjenog, dodanog ili pobrisanog dijela (NN 52/18). Jednostavna legenda se nalazi na naslovnici 🙂

Pročitaj više!

Kako funkcioniraju optički kabeli? – video

Optički kabeli su postali dio svakodnevice. Kratki video prikazuje princip njihova rada  🙂

Pročitaj više!

Naše dnevne objave možete pratiti putem Facebooka !