Pozdrav svima!

U ovom biltenu nastavljamo s Thorium energetskom radionicom, koju smo izvanredno objavili povodom 1. travnja i koju možete pogledati putem linka ispod!  🙂

Prenosimo dojmove s predavanja održanog studentima Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, te nastavljamo s objavljivanjem zakonske regulative u izvornom obliku s naznačenim izmjenama i dopunama.

„Gradimo za budućnost jer budućnost je na nama“

Lijepi pozdravi,
Vaši Thoriumovci

Video-blog “Thorium energetska radionica 05:
Izmjena EU direktive 202020″ – Prvotravanjska šala  
🙂

1. travnja smo objavili da je stupila izmjena EU direktive kojom se propisuje novi obavezan izračun prilikom određivanja Qh,nd-a. Propisano je da se kućni ljubimci moraju valorizirati prilikom određivanja energetskog razreda objekta. Kako?
Pogledajte izvanrednu Thorium energetsku radionicu  🙂

Pogledaj radionicu !

3 subote, 10 školskih sati i prekrasno iskustvo

Još jedna generacija studenata na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu je u sklopu kolegija „Uvod u energetsku učinkovitost“ učila kako energetski modelirati objekt sukladno algoritmima.
Kako bismo laboratorijske vježbe učinili korisnima i zanimljivima te povezanim sa stvarnošću, u dogovoru s prof. Čizmarom, svaki student je imao priliku izrađivati energetski certifikat za svoj objekt po želji. Najbolji rad će prof. Čizmar, koji je ujedno i ovlašteni energetski certifikator, prijaviti na Ministarstvo kao nagradu za uloženi trud.

Pročitaj više!

Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta
– izvorni tekst s izmjenama i dopunama 

Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta je donesen 2014.g. i od tada je prošao kroz 3 izmjene i dopune. Izmjene i dopune Pravilnika su prikazane na način koji razlikuje dio teksta koji je ostao nepromijenjen (NN 55/14), od izmjenjenog, dodanog ili pobrisanog dijela (NN 41/15, 67/16, 23/17).

Jednostavna legenda se nalazi na naslovnici  🙂
Privodimo kraju pročišćavanje zakonske regulative koja je relevantna ovlaštenim projektantima, te objavljena na stranici:
http://thoriumaplus.com/zakonska-regulativa-ovlasteni-projektanti !

Pročitaj više!

Izmjene zraka prirodnim putem – kako ih računati?

Izmjene zraka predstavljaju mnogima glavobolju za izračunati i stoga smo se odlučili napisati kratki blog – kako ih računati!
Pa da ne duljimo  🙂

Koji su parametri nužni kako bi sproveli izračun – izmjene zraka  …

Pročitaj više!

Naše dnevne objave možete pratiti putem Facebooka !

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]