Pozdrav svima!

U ovom biltenu nastavljamo s četvrtom po redu Thorium energetskom radionicom, koju možete pogledati putem linka ispod!

Na snagu je stupio novi Zakon, koji smo objavili na našoj stranici s pročišćenim zakonima. Na e-Savjetovanju je novi Pravilnik, te nastavljamo s objavljivanjem zakonske regulative u izvornom obliku s naznačenim izmjenama i dopunama.

Lijepi pozdravi,
Vaši Thoriumovci

Video-blog “Thorium energetska radionica 04: Isplativost ulaganja u kotao na biomasu”

Ovaj put smo pričali o isplativosti ulaganja u kotao na biomasu. Pri tome smo za početno stanje uzeli standardni kotao. Nadalje, promatrali smo kako se kreće JPP u ovisnosti da li se ostvari subvencija ili ne putem fonda.

Nadamo se da ćete čuti puno zanimljivih stvari a sve prijedloge, primjedbe i pitanja možete postaviti ili na našoj Facebook stranici “Thorium A+”  ili našoj Facebook grupi “Energetski certifikati i fizika zgrade”

Pročitaj više!

Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina NN 112/18

22.12.2018.g. stupio je na snagu novi Zakon o državnoj izmjeri i katastru nekretnina. Dokument u PDF obliku možete preuzeti na linku ispod.

Privodimo kraju pročišćavanje zakonske regulative koja je relevantna ovlaštenim projektantima, te objavljena na stranici:
http://thoriumaplus.com/zakonska-regulativa-ovlasteni-projektanti !

Pročitaj više!

Savjetovanje s javnošću za Pravilnik o manje složenim radovima

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja je na javno savjetovanje uputilo Prijedlog Pravilnika o manje složenim radovima, koji možete preuzeti u PDF obliku na linku ispod.

Savjetovanje se provodi putem portala eSavjetovanja a zainteresirani se mogu uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja na Prijedlog Pravilnika do 9. travnja 2019. g.

Pročitaj više!

Pravilnik o geodetskom projektu – izvorni tekst s izmjenama i dopunama (NN 12/14 i NN 56/14)

8.5.2014.g. su stupile na snagu izmjene i dopune Pravilnika o geodetskom projektu (donesen ranije iste godine). Izmjene i dopune Pravilnika su prikazane na način koji razlikuje dio teksta koji je ostao nepromijenjen (NN 12/14), od izmjenjenog, dodanog ili pobrisanog dijela (NN 56/14).

Jednostavna legenda se nalazi na naslovnici

Pročitaj više!

Naše dnevne objave možete pratiti putem Facebooka !