Relativity Space, tvrtka iz Los Angelesa, osnovana 2015.g. od strane Tim Ellisa i Jordan Noonea, nastoji potpuno promijeniti način na koji se proizvode rakete.
 .
Tijekom posljednje 3 godine, Ellis i Noone su prikupili 45 milijuna dolara, od kojih je dio iskorišten za izgradnju najvećeg robotskog 3D pisača metala u svijetu, nazvanog Stargate (prikazan na slici iznad). Iz tvrtke Relativity Space tvrde da mogu, koristeći Stargate, proizvesti rakete iz sirovina u samo 60 dana.
 .
Takve rakete, nazvane Terran, bi bile 2 stupanjske rakete s pogonom na metan te s kapacitetom nosivosti 1 250 kg, uz troškove lansiranja oko 10 milijuna dolara. Njihov je cilj završetak razvoja rakete Terran do kasne 2020.g. i početak komercijalnih lansiranja do 2021.g.
 .
Već su daleko u razvoju Terranovog raketnog motora, Aeon 1, koji je sam po sebi nevjerojatan. Motor Aeon se tiska iz samo 3 dijela, a proizvodi se u samo mjesec dana! Usporedbe radi, tipični raketni motor ima oko 1000 dijelova i potrebno je oko 6 mjeseci za proizvodnju.
 .
Relativity Space će razraditi ostatak rakete u NASA-inom Stennis Space Centeru u Mississippiju, gdje su potpisali dvadesetogodišnji zakup. Kompleks ima 25 hektara uključujući postrojenje od 4 500 m2 koji će im omogućiti da proizvedu 36 raketa godišnje. Više detalja možete saznati u kratkom videu ispod.
 .
Trajanje: 4 minute