Google službeno dobiva 100% potrebne energije iz vjetra i sunca. Tvrtka je posljednjih dana potpisala ugovore sa tri vjetroelektrane (Avangrid u Južnoj Dakoti, EDF u Iowi, GRDA u Oklahomi) kako bi se doveli do 3 GW-a potrebne energije, prema izjavi Sam Aronsa, Googleovog voditelja za energetiku i infrastrukturu.

Googleove investicije u energetsku infrastrukturu iznosile su do sada više od 3,5 milijarde dolara na globalnoj razini, s oko dvije trećine u SAD-u. Google značajno ulaže u obnovljive izvore energije, navodeći smanjenje troškova od 60% do 80%. Od studenog 2016.g. sudjelovali su u 20 projekata s obnovljivim izvorima energije.

Google je najveći korporativni kupac obnovljive energije na svijetu, ukupne snage iznad 3.0 GW. To je gotovo dvostruko više od sljedećeg najvećeg kupca obnovljivih izvora, Amazona, koji koristi oko 1.5 GW. Također, Google izgleda gasi svoj projekt Sunroof, jer preusmjerava svoje korisnike na druge solarne tvrtke u Googleovom glavnom imeniku za pretraživanje.

Googleovo izvješće o zaštiti okoliša, s ažuriranjima za ovu godinu, nalazi se na ovom linku: https://environment.google/

Izvor: https://electrek.co/2017/11/30/google-is-officially-100-sun-and-wind-powered-3-0-gigawatts-worth/