Ako niste čuli, sveučilišta širom svijeta nude svoje online tečajeve besplatno (ili uz simboličnu naknadu). Ovi tečajevi su nazvani MOOC, skraćeno za Massive Open Online Courses.
 .
U proteklih šest godina, više od 800 sveučilišta stvorilo je više od 10 000 ovih MOOC-a. Samo u posljednja četiri mjeseca, 190 sveučilišta objavilo je 600 novih besplatnih online tečajeva. Cjelokupni popis je objavljen na ovom linku: https://qz.com/1437623/600-free-online-courses-you-can-take-from-universities-worldwide/
 .
Popis je kategoriziran prema sljedećim temama: računarstvo, matematika, programiranje, humanističke znanosti, društvene znanosti, obrazovanje i podučavanje, zdravlje i medicina, biznis, osobni razvoj, inženjering, umjetnost i dizajn, te znanost. Najzastupljeniji jezik na kojem se odvijaju tečajevi je engleski, no mogu se naći tečajevi na francuskom, španjolskom i ruskom.
Kolegij koji može biti posebno koristan je “Osnove BIM-a (Building Information Modeling) za inženjere”. Osmišljen je s ciljem naučiti bitne koncepte BIM-a i osnovne tehničke vještine za stvaranje i manipuliranje BIM modelom. Te vještine uključuju kako dohvatiti informacije iz BIM modela i kako koristiti uobičajene alate za modeliranje.
 .
Ovaj kolegij je na engleskom jeziku, traje 5 tjedana, započinje 26. studenog, besplatan je, s tim da uz naknadu (39$) postoji mogućnost dobivanja certifikata po uspješnom završetku.
 .