Pozdrav svima!

U ovom biltenu donosimo samo vijesti iz struke! Najprije najavljujemo novo stručno usavršavanje za energetske certifikatore 29.3. Zatim, na e-Savjetovanju su dva zakona bitna za naše struke i pozivamo Vas da se uključite, što ćemo i mi svakako napraviti. Na kraju, nastavljamo popunjavati našu stranicu pročišćenim zakonima te izvornim tekstovima zakona s izmjenama i dopunama.

Lijepi pozdravi,
Vaši Thoriumovci

Program usavršavanja za energetske certifikatore
29.3.2019., trajanje 8 sati

.

Čast nam je pozvati Vas na stručno usavršavanje koje organizira ovlaštena ustanova za naobrazbu energetskih certifikatora – Thorium Software d.o.o.

Usavršavanje je strukturirano sukladno važećoj zakonskoj regulativi, s tim da nam je na usavršavanju glavni naglasak na povezivanju stvarnosti s ulaznim parametrima algoritma. Stoga, promatrat ćemo osnovne uvjete nZeb objekta te kako ih realizirati.

Za one koji žele znati više organiziramo i besplatnu radionicu odmah sljedeći dan, u subotu 30.3.2019., od 10 h pa nadalje, kada ćemo klikati u Thoriumu primjere o kojima smo učili prethodni dan. Radionica ne ulazi u službeno usavršavanje, pohađanje je neobavezno, ali smatramo da će biti iznimno korisno 🙂  jer ćemo se družiti uz sokove, kavu i grickalice te klikati!

Prijavnica i pročitaj više!

e-Savjetovanje s javnošću za Konačni prijedlog
Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji

.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je e-Savjetovanje na temu Konačnog prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji.

Ove izmjene i dopune Zakona su bitne za naše struke jer se njima, između ostalog, planira “smanjene broja procedura i dana za ishođenje građevinske dozvole, uvodi se elektroničko potvrđivanje glavnog projekta i planira se smanjenje troškova za ishođenje građevinske dozvole.” Stoga, bitno je uključiti se u e-savjetovanje i dati svoje mišljenje!

Kako bismo Vam olakšali sudjelovanje na e-savjetovanju pripremili smo tekst zakonske regulative na način koji razlikuje dio teksta koji bi ostao nepromijenjen, od dijela za koji traje savjetovanje o izmjenama i dopunama. Jednostavna legenda se nalazi na naslovnici 🙂

Pročitaj više!

e-Savjetovanje s javnošću za Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju

.

Pored Zakona o gradnji, na e-Savjetovanju je i Zakon o prostornom uređenju. Stoga smo, na već uobičajen način, pripremili i Zakon o prostornom uređenju, kako bismo Vam olakšali sudjelovanje na e-Savjetovanju.

Pročitaj više!

Pravilnik o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera obnovljivih izvora energije
– solarnih toplinskih sustava (izvorni tekst s izmjenama i dopunama – NN 33/15 i NN 56/15 i NN 12/17)

.

Pravilnik je obrađen tako da razlikuje dio koji je ostao nepromijenjen od kada je donesen (NN 33/15), zatim izmjene i dopune kasnije iste godine (NN 56/15), te izmjene i dopune 2017.g. (NN 12/17).

Dokument možete preuzeti na linku ispod.

Pročišćene tekstove zakonske regulative objaviljujemo u PDF obliku i možete ih preuzeti na stranici: Pročišćeni zakoni i pravilnici

Pročitaj više!

Naše dnevne objave možete pratiti putem Facebooka !