U internacionalnoj utrci u masovnoj proizvodnji litij-ionske baterije, uz Teslinu Giga-tvornicu pojavila se konkurencija iz drugih zemalja. U Njemačkoj, Terra E Holding GmbH je osvojila državnu potporu u visini milijardu dolara za proizvodnju baterije od 34 gigavat-sata, koja će doseći punu proizvodnju za otprilike 10 godina.
Pored ove nedavne vijesti, ranije su kineske tvrtke također izrazile spremnost napraviti značajan utjecaj na proizvodnju baterija u budućnosti. Planiraju izgraditi vlastitu tvornicu koja će proizvoditi više od 120 gigavat-sati godišnje do 2021.g.
Teslin izvršni direktor Elon Musk izrazio je Teslinu ambiciju da se proširi na te zemlje, kako bi proizvodnja bila učinkovitija:
“Očekujemo da ćemo zadržati većinu naše proizvodnje u SAD-u, ali očito će imati smisla uspostaviti Giga-tvornicu i u Kini i Europi kako bi opskrbljivali tamošnja tržišta”, rekao je Musk. “Nema smisla graditi automobile u Kaliforniji i zatim ih transportirati preko pola svijeta, pogotovo kada pokušavate učiniti stvari što je moguće više pristupačnijima.”

Više o vijesti možete pročitati na linku: https://www.teslarati.com/tesla-gigafactory-faces-competition-battery-arms-race/