Prema javnom pozivu za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja će osigurati 12 000 kuna po kućanstvu za sanaciju dimnjaka, popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala i nužnu privremenu zaštitu zgrade, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će sufinancirati nove kondenzacijske bojlere s 80% od ukupnog iznosa, odnosno do iznosa od 8 000 kuna.

Prijave će se primati od 10. lipnja do 31. listopada 2020.g. Podnositelji prijava su vlasnici i suvlasnici zgrada. U njihovo ime prijavu mogu podnijeti upravitelji zgrada, predstavnici suvlasnika za višestambene i poslovno-stambene zgrade, vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća.

Također, Prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije upućen je na javno savjetovanje do 14. lipnja 2020.g. putem portala eSavjetovanja.

Izvor: https://mgipu.gov.hr/vijesti/objavljen-poziv-za-pomoc-u-sanaciji-nakon-potresa/10831

Cijeli tekst poziva i uputu pročitajte na internetskim stranicama Ministarstva.

Dodatne informacije: Obnova zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba i okolice